روابط عمومی صندوق بازنشستگی فولاد در راستای جهاد تبیین و به منظور انعکاس دستاوردهای دولت شهید جمهور آیت الله رئیسی، در گزارش هایی به تشریح این دستاوردها پرداخته که بخش نخست این گزارش به شرح ذیل می باشد.
روابط عمومی صندوق بازنشستگی فولاد در راستای جهاد تبیین و به منظور انعکاس دستاوردهای دولت شهید جمهور آیت الله رئیسی، در گزارش هایی به تشریح این دستاوردها پرداخته که بخش نخست این گزارش به شرح ذیل می باشد.
1- واکسینه کردن آحاد مردم در دوره سخت کرونا؛ این در حالی بود که کشوراز ناحیه فراگیری کرونا در حالت نیمه فلج قرار گرفته بود و واکسیناسیون مردم از هر چیزی واجب تر به نظر میرسید و دولت توانست ابتدا با واردات واکسن و سپس تلاش زیاد برای تولید نمونه های داخلی آن، بر این مسأله حیاتی غلبه نماید.
2-مدیریت پایه پولی با مهار رشد نقدینگی ؛ دولت فعلی سال به سال توانسته از کسر بودجه خود مقداری کم نماید که این خود در کاهش چاپ اسکناس توسط بانک مرکزی موثر بوده و در نهایت منجر به کاهش رشد نقدینگی شده است. مطابق آمار بانک مرکزی رشد نقدینگی از 42درصد در مهر 1400به 26درصد در مهر 1402 و پایه پولی نیز از 43درصد در مهر1400به 5/33درصد در مهر1402 رسیده است. موضوع دیگر به عملکرد بانکهای خصوصی بر میگردد که از زمانی که ایجاد شدند نقدینگی کشور 243 برابر شده است. البته همه این امر به بانک های خصوصی بر نمیگردد اما آنها با بالا بردن ضریب فزاینده از 3 به 8 برابر، یکی از مهمترین عوامل رشد پایه پولی در کشور بوده اند.
3-انضباط پولی و مالی؛ دولتی به لحاظ مالی منضبط است که بتواند کسری بودجه کاهش دهد، بدهی های سررسید شده را پرداخت کند، انحراف بودجه را به حداقل برساند و در نهایت دست به استقراض از بانک مرکزی نزند. دراین حوزه ها دولت توانست با ترتیبات و اقداماتی تا حدی انضباط مالی را در خود ایجاد نماید که از جمله ایجاد حساب واحد برای وزارتخانهها و سازمانها در نزد خزانه بانک ملی (همین موضوع باعث شده است200 همت بودجه دولت شفاف گردد ومنابع بودجه پایدار گردد) دولتی که در مضیقه های مالی قرار دارد نمی باید ولخرجیهای بی حساب بنماید و وجود حسابهای متعدد دستگاههای اجرایی امکان صرفه جویی و مقابله با ولخرجی های دولتی را محدود کرده بود که پیگیری جدی برای واحد کردن حساب های دستگاه های اجرایی این امر به کمک دولت برای حساب کشی بهتر دستگاه های اجرایی انجامیده است.
4-گسترش دیپلماسی منطقهای و ارتباط سیاسی و تجاری با همسایگان؛ یک رویه اشتباه در گذشته این بود که ارتباطات خارجی را در چند کشور اروپایی خلاصه می کردند و میزان ارتباط با دولت های همسایه و منطقه را که تا 52% مراودات اقتصادی کشور را تشکیل می داد به حداقل رسانده بودند که این خود تبعات منفی اقتصادی و امنیتی برای ایران را نیز افزایش داده بود. اما این دولت با انتصاب 21 رایزن اقتصادی در سفارتخانه های ایران در کشورهای همسایه و منطقه بر رویکرد مثبت خود به همسایگان تأکید نمود و توانست تعاملات اقتصادی با همسایگان را چند برابر نماید.
5- رکورد دار بودن سفرهای استانی (بدون حاشیه و اولویتگذاری پروژههایی که پیشرفت فیزیکی بالایی داشتند)؛ این امر را میتوان با دورانی مقایسه کرد که به بهانه کرونا مقامات عالی دولت عملا در تهران خود را محبوس نموده و بر مبنای گزارشات دریافتی به اداره کشور مشغول بودند. سفرهای استانی رئیس دولت و اعضای کابینه این فرصت را در اختیار مردم و دولت می گذاشت که در ارتباطی مستقیم درک مشترکی از مشکلات و مقدورات کشور یابند که در حل آنها بسیار مثمر ثمر بوده است. همچنین با رویکرد دولت مبنی بر اتمام پروژه های بالای 80% پیشرفت، سفرهای استانی با توجه به مشاهدات میدانی دولتمردان در تحقق این رویکرد بسیار موثر بوده است.